Τα αλλάζουν μάρτυρες στη δίκη Άλεξ

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, η δίκη των πέντε ανηλίκων για την υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ, στη Βέροια.
Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούσε ο ένας από τους δύο ανήλικους Αλβανούς, κατέθεσε ότι ο ανήλικος έκανε πολλές απουσίες και δεν ενδιαφερόταν για τα μαθήματά του. Αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένο περιστατικό, κατά το οποίο το ανήλικο αγόρι φέρεται να πήρε 35 ευρώ από το ταμείο της τάξης, αλλά όταν έγινε αντιληπτό ξέσπασε σε κλάματα.
Επίσης, κατέθεσε συνομήλικος των κατηγορουμένων, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 17χρονο Έλληνα κατηγορούμενο.
Μια 18χρονη, η οποία, κατά την προανάκριση, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι τόσο η ίδια όσο και ο ανήλικος Αλβανός δέχονταν απειλές από τα δύο Ελληνόπουλα, προκειμένου να μην «αποκαλύψουν» στις Αρχές τα όσα φέρονταν να γνώριζαν για την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ, στο δικαστήριο κατέθεσε ότι την επίμαχη ώρα της εξαφάνισης του άτυχου αγοριού, η πλατεία του Δημαρχείου και όλα τα γύρω καφέ ήταν ασφυκτικά γεμάτα και, σε κάθε περίπτωση, ο ξυλοδαρμός του μικρού Άλεξ από την παρέα των πέντε παιδιών -όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο- θα γινόταν αντιληπτός.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Σχόλια