Νέο επεισόδιο στην υπόθεση της... ζαρντινιέρας


Το βίντεο, από τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, 26 χρόνων, είδαν στην ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου 2008, οι παράγοντες της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Είναι ο φοιτητής ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, στην πλατεία Συντριβανίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων με κουκουλοφόρους, που είχαν προκαλέσει ζημιές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικοί είχαν υποστηρίξει τότε, ότι ο νεαρός είχε γλιστρήσει κι είχε χτυπήσει σε... ζαρντινιέρα.
Επίσης, απολογήθηκε ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους αστυνομικούς –αστυνόμος β, επικεφαλής της ομάδας που προέβη στη σύλληψη, για τον οποίο, όπως προκύπτει από το βίντεο, δεν ξυλοκόπησε τον φοιτητή.
«Πήραμε εντολή να συλλάβουμε πέντε άτομα που προηγουμένως είχαν βγει από τη Θεολογική Σχολή. Κάνοντας μια κυκλική κίνηση βρέθηκα από πίσω τους κι έπιασα δύο από αυτούς. Τον τρίτο εκ των συλληφθέντων (σ.σ. εννοεί τον 26χρονο) τον έφερε άλλος συνάδελφος. Ήταν εριστικός, προκλητικός, ματωμένος και φώναζε ''αφήστε με''. Προσπάθησε να φύγει και τότε τον έπιασαν δύο συνάδελφοί μου (σ.σ. σε αυτό το σημείο κατονόμασε τους αστυνομικούς)», υποστήριξε στην απολογία του.
Παραδέχτηκε, επίσης, ότι «ο άνθρωπος έφαγε ξύλο» και ότι συνάδελφός του δεν έπρεπε να τον κλωτσήσει. Είπε, πάντως, ότι δεν είδε τον ξυλοδαρμό.

Σχόλια