Επεισόδια στα δικαστήρια


Επεισόδια είχαμε το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου 2008, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. Νεαροί, που δηλώνουν αντιεξουσιαστές, συγκρούστηκαν με μια διμοιρία ΕΚΑΜ.
Οι νεαροί πραγματοποιούσαν συγκέντρωση συμπαράστασης σε τρεις ομοϊδεάτες τους. Οι δύο άνδρες, 25 και 29 χρόνων και μία γυναίκα, 28 χρόνων, επρόκειτο να προσαχθούν, ώστε να απολογηθούν στην ανακρίτρια του Ε Τακτικού Τμήματος, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εμπρηστικές επιθέσεις.
Σε κάποια στιγμή, οι συγκεντρωθέντες άρχισαν να πετούν πέτρες, τούβλα, μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Εκείνοι «απάντησαν» με ρίψη δύο χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Οι νεαροί βρήκαν καταφύγιο στα στενά δρομάκια της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι, λίγη ώρα πριν το περιστατικό, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ).

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν παραδοθεί, το πρωί της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου 2008, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Μάλιστα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ομοϊδεάτες τους οργάνωσαν διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι τρεις απολογήθηκαν με υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνήγοροί τους στην ανακρίτρια. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,
"μεταξύ άλλων, αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή τους στις εμπρηστικές επιθέσεις που τους καταλογίζονται. Απέδωσαν δε την ανάμειξή τους σ’ αυτές - από τις αστυνομικές αρχές - αφενός μεν στο γεγονός ότι είναι ενταγμένοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αφετέρου δε στις φιλικές σχέσεις που διατηρούν με 28χρονο φοιτητή, ο οποίος έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση. Ο 28χρονος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από εμπρηστική επίθεση σε μάντρα αυτοκινήτων στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Κατηγορήθηκε δε - μαζί με τους τρεις που απολογήθηκαν σήμερα - για άλλες δύο επιθέσεις σε αυτοκίνητο της ΔΕΗ και σε μία τράπεζα. Μόλις πριν από έναν μήνα - κι έπειτα από πολύμηνη προφυλάκιση - αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους".

Σχόλια