Μολότοφ κατά ΚΚΕ στην Καλαμαριά

Δυο μολότοφ πέταξαν, άγνωστοι, στα γραφεία της Αχτιδικής Επιτροπής Καλαμαριάς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου 2008, στην οδό Φιλικής Εταιρείας 50. Εκείνη την ώρα, τα γραφεία ήταν κλειστά. Από τη φωτιά που προκλήθηκε αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Για το περιστατικό, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Αχτιδική Επιτροπή Καλαμαριάς της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας καταγγέλλει την άνανδρη και προβοκατόρικη επίθεση γνωστών – και όχι αγνώστων – στα γραφεία της Κ.Ο. Κρήνης Καλαμαριάς της ΚΟΘ του ΚΚΕ.
Η Α.Ε. Καλαμαριάς της ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της Καλαμαριάς να βάλει στο περιθώριο αυτούς που οργανώνουν και εκτελούν τέτοιου είδους ενέργειες.
Ενέργειες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν, να βάλουν φραγμό στην προσπάθεια του ΚΚΕ να συναντηθεί με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας ώστε να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση σε μαζική – οργανωμένη δράση ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.
Η Α.Ε. Καλαμαριάς της ΚΟΘ του ΚΚΕ δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι τέτοιες ενέργειες – που εκδηλώνονται σταθερά την περίοδο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – δεν πρόκειται να κάμψουν τη θέληση και τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στην κατεύθυνση ισχυροποίησης – αναζωογόνησης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, του κινήματος της νεολαίας. Την προσπάθεια ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μπροστά και στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

Με την ανακοίνωση το ΚΚΕ καλεί, επίσης, σε συγκέντρωση και πορεία, από το Πολυτεχνείο στην Αμερικανική Πρεσβεία, στις 16.30 της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου 2008.



Σχόλια