Αφέθηκαν ελεύθεροι αλλοδαποί για το φόβο φυματίωσης


Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Διαβατών, στο Τμήμα Μεταγωγών και στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου, Μανώλης Λαμτζίδης, στις αρχές Οκτωβρίου 30 αλλοδαποί κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι αρχές ανέμεναν την έκδοση των αποφάσεων, διότι υπήρχε η υποψία ότι ήταν φορείς του ιού της φυματίωσης.
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Τρύφων Κούκιος. Η Υποδιεύθυνση Μεταγωγών γνωστοποίησε ότι αρχικά εντοπίστηκε κρούσμα φυματίωσης σε Γεωργιανό υπήκοο ο οποίος νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο της πόλης. Μπροστά στον κίνδυνο εξάπλωσης της ασθένειας, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και οι υπόλοιποι. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και οι γιατροί υπέβαλλαν κάποιους από τους αλλοδαπούς και σε προληπτική αγωγή.
Οι υπήκοοι Γεωργίας, Ρωσίας, Αρμενίας και Αλβανίας αφέθηκαν ελεύθεροι στις 6 Οκτωβρίου 2008, καθώς δεν είχαν διαπράξει ποινικά αδικήματα, ούτε εκκρεμούσε ο,τιδήποτε εναντίον τους. Απλά, εκκρεμούσε η διαδικασία απέλασής τους από την Ελλάδα με διοικητικά μέτρα.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, οι λαθρομετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σχόλια