Κάρβουνο αποθήκη του Lidl στη Γέφυρα


Μια σπίθα από οξυγονοκόλληση ήταν αρκετή για να μετατρέψει, το μεσημέρι της Τρίτης 7 Οκτωβρίου 2008, σε παρανάλωμα του πυρός την κεντρική αποθήκη, γερμανικών συμφερόντων, αλυσίδας σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Γέφυρα του δήμου Αγίου Αθανασίου. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, δεν κινδύνευσαν διπλανά κτίρια και γειτονικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.
Στην περιοχή έσπευσαν 22 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άνδρες, οι οποίοι επί ώρες δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και εκκενώθηκε ο χώρος, όπου εργάζονται περί τα 80 άτομα.
Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, κατακαίγοντας χαρτικά είδη, ρουχισμό και πλαστικό. Σύννεφα καπνού κάλυψαν ολόκληρη την περιοχή και ήταν ορατά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Αριστείδης Αραμπατζής, εξέφρασε την ανησυχία του για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή από τη μεγάλη πυρκαγιά. «Ο καπνός έχει επηρεάσει την περιοχή μας. Για επέκταση της φωτιάς δεν υπάρχει κίνδυνος, όμως θα υπάρξουν υλικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα υλικά που καίγονται» τόνισε.
Η συγκεκριμένη αποθήκη είναι η πρώτη που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, το 1998, και λειτουργεί από το 1999. Πρόκειται για μία από τις πέντε αποθήκες που διαθέτει η εταιρεία στη χώρα, εξυπηρετώντας τα καταστήματά της στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία ανέρχονται σε εξήντα.
Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο ενώ μέχρι αργά το απόγευμα, πυροσβεστικά οχήματα συνέχισαν το έργο της κατάσβεσης.

H φωτογραφία είναι από τη Motionteam

Σχόλια