Από αλλού σε αλλού, στη "δίκη Άλεξ"

Άλλα κατέθεσε ο θετός πατέρας του Άλεξ, Δημήτρης Σιαϊνης, ως προς το χρόνο των ερευνών που -όπως είπε ο ίδιος- πραγματοποίησε στο νοσοκομείο της Βέροιας για τον εντοπισμό του 11χρονου, λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του, άλλα η νοσοκόμα-μάρτυρας η οποία κατέθεσε το πρωί της Τρίτης 14 Οκτωβρίου 2008, στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης.
Η μάρτυρας, το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου, ήταν υπεύθυνη βάρδιας στο Τμήμα Εσόδων του νοσοκομείου της πόλης. Φέρεται να κατέθεσε ότι είδε τον πατριό του Άλεξ να φτάνει γύρω στις 7.25 το βράδυ στο νοσοκομείο της Βέροιας προκειμένου να ψάξει για το παιδί. Ο ισχυρισμός αυτός -σύμφωνα με παράγοντες που παρακολουθούν τη διαδικασία- έρχεται σε αντίθεση με τα όσα κατέθεσε -τόσο κατά την προανάκριση, όσο και στην κατάθεσή του στο δικαστήριο-ο Σιαϊνης. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο θετός πατέρας του Άλεξ διατείνεται ότι πήγε στο νοσοκομείο της πόλης τρεις ώρες αργότερα -περίπου στις 10 το βράδυ.
«Είμαι βέβαιη για την ώρα, γιατί αφενός είχα προσέξει νωρίτερα το ρολόι. Μου είπε ότι είναι ο πατριός του 11χρονου που ψάχνει κι ότι μετά την προπόνηση μπάσκετ το παιδί δεν πήγε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπως είχε προγραμματίσει. Κοιτάξαμε στο βιβλίο συμβάντων αλλά δεν βρήκαμε τίποτα», φέρεται να κατέθεσε η προϊσταμένη.
Στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία κατέθεσαν, επίσης, ο πατέρας και η αδελφή του Δημήτρη Σιαϊνη.
«Την ώρα της εξαφάνισης του παιδιού δεν τη θυμάμαι καλά», φέρεται να κατέθεσε ο πατέρας του Σιαϊνη.
Κατέθεσε, επίσης, μεταλλειολόγος που γνώριζε τον ανήλικο Αλβανό. Φέρεται να είπε ότι παρατήρησε πως ο 11ανήλικος ήταν προβληματισμένος. Πρόσθεσε πως τον πλησίασει μετά την ομολογία των ανηλίκων στην Ασφάλεια και "ομολόγησε το περιστατικό που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του Άλεξ».
Τέλος, κατέθεσε η νονά των δύο Ελλήνων ανηλίκων, η οποία φέρεται να επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό της μητέρας των παιδιών, ότι την ημέρα της εξαφάνισης του άτυχου μαθητή ένας εκ των δύο ήταν καθηλωμένος με πυρετό στο κρεβάτι.
Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Σχόλια