Αίτηση εξαίρεσης μαρτύρων στη "δίκη Άλεξ"

Το «σενάριο της Μπαρμπούτας» (σύμφωνα με το οποίο οι δράστες πέταξαν του πτώμα στο ρέμα της περιοχής) υιοθέτησε στην κατάθεσή του, στο Μονομελές Δικατήριο Ανηλίκων, το πρωί της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου 2008, ο Δημήτρη Σιαΐνης -πατριός του 11χρονου Aλεξ.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του, ο Σιαΐνης φέρεται ως σίγουρος ότι οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι διέπραξαν το έγκλημα που συντάραξε, όχι μόνο τη Βέροια, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατέθεσε πως υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι κατηγορούμενοι μετέφεραν το πτώμα στο ρέμα της Βέροιας.
Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι υπεράσπισης των ανήλικων υποστήριξαν ότι ο μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα κατέθεσε κατά την προανάκριση.
Κατά την –κεκλεισμένων των θυρών- ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος του ανήλικου Ρουμάνου επανέφερε –πάντα σύμφωνα με πληροφορίες- το αίτημά του να κληθεί πραγματογνώμονας, ώστε να διαπιστωθεί αν, όντως, παρακολουθούνταν –επί δίμηνο, μετά την εξαφάνιση- το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του 11χρονου Άλεξ, Νατέλας, όπως ισχυρίστηκε η ίδια.
Για την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008, έχουν κληθεί να καταθέσουν δύο αστυνομικοί για τους οποίους κατατέθηκε αίτηση εξαίρεσης, από το συνήγορο των δύο Ελλήνων κατηγορούμενων. Ισχυρίστηκε ότι οι δύο συγκεκριμένοι αστυνομικοί συμμετείχαν στις έρευνες για την υπόθεση, κάτι που σημαίνει ότι, σύμφωνα με την ποινική δικονομία, δεν μπορούν να καταθέσουν. Το αίτημα θα εξετασθεί με την έναρξη της διαδικασίας.

Σχόλια