Έκαναν... εκπτώσεις οι απαγωγείς!

Σε απαγωγή-οπερέτα μετατράπηκε η εξαφάνιση 55χρνου Θεσσαλονικέα επιχειρηματία. Οι απαγωγείς αρχικά υποτίθεται ότι ζήτησαν 400.000 ευρώ, αλλά, τελικά, βολεύτηκαν με τα οκτώ χιλιάρικα που... έτυχε να έχει στην τσέπη του ο επιχειρηματίας!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο επιχειρηματίας Κ.Α., ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας, εξαφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου 2008. Η σύζυγός του, όταν διαπίστωσε ότι είχε φθάσει απόγευμα και δεν είχε νέα του, ειδοποίησε την αστυνομία. Το βράδυ, δέχτηκε τηλεφώνημα από αγνώστους, που δήλωσαν απαγωγείς και απαίτησαν 400.000 ευρώ ως λύτρα, για να αφήσουν ελεύθερο τον επαγγελματία.

Στο μεταξύ, από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι οι δράστες ήταν δύο, πλησίασαν τον επιχειρηματία την ώρα που έφευγε από το γραφείο του στην περιοχή των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών και τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, το οποίο θα οδησούσε ένας από αυτούς. Στη συνέχεια αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση -κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μετάβασή τους στη Βουλγαρία, αλλά η αστυνομία επιμένει ότι όλα τα τηλεφωνήματα προς το σπίτι του επιχειρηματία έγιναν από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονικης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου 2008, ο απαχθείς εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Σταυρούπολης. Είπε στους αστυνομικούς ότι, τελικά, οι απαγωγείς δέχτηκαν να πάρουν όσα χρήματα είχε στην τσέπη του και τον άφησαν ελεύθερο! Μάλιστα, τον οδήγησαν, με το αυτοκίνητό τους, ως το Υδραγωγείο κι από εκεί... περπάτησε ως το τμήμα.
Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ο ένας από τους δύο μιλούσε σπαστά ελληνικά και ότι οι απαγωγείς του, τα πρόσωπα των οποίων δεν είδε όλο αυτό το διάστημα, του υπαγόρευσαν να αναφέρει στο ηχογραφημένο μήνυμα ότι είχε μεταφερθεί στο εξωτερικό. Είπε, ακόμη, ότι αρχικά έκαναν βόλτες στην πόλη, για να αποπροσανατολιστεί κι έπειτα πήγαν σε ερημική περιοχή, όπου είχαν αφήσει άλλο αυτοκίνητο, το οποίο και πήραν για να μεταβούν, προφανώς σε μονοκατοικία, κάπου στην εξοχή. Σε όλο αυτό το διάστημα είχε δεμένα τα μάτια.
Ενα από τα σενάρια που εξετάζει η Ασφάλεια είναι οι δύο κουκουλοφόροι να ενήργησαν κατ’ εντολήν τρίτων με τους οποίους ο επιχειρηματίας είχε οικονομικές διαφορές. Μετά την κατάθεση ο επιχειρηματίας επέστρεψε στο σπίτι του. Πάντως, οι έρευνες της αστυνομίας, συνεχίζονται.

Σχόλια