Κινηματογραφική απόδραση πορτοφολά από λεωφορείο του ΟΑΣΘ

SALONICAποκλειστικό


Οι επιβάτες του λεωφορείου παρακολουθούν τους αστυνομικούς να παίρνουν τις πρώτες καταθέσεις από τους παθόντες.
Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗ

Ένας ακόμη πορτοφολάς αναστάτωσε τους επιβάτες λεωφορείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 2:20 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου 2008. Το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πανόραμα- Βενιζέλου ακινητοποιήθηκε έξω από τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ στην οδό Εγνατία όταν έντρομοι οι επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν στον οδηγό να σταματήσει διότι ανάμεσά τους υπήρχε ένας κλέφτης.
Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης έκλεψε το πορτοφόλι μιας γυναίκας η οποία και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, με το κινητό της τηλέφωνο.
Στα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και ξαφνικά ο δράστης με γρήγορες κινήσεις, σαν αίλουρος, πετάχτηκε έξω από το λεωφορείο, από ένα ανοικτό παράθυρο! Στη συνέχεια, διέφυγε τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο οδηγός κρατούσε κλειστές τις πόρτες, για την περίπτωση που ο δράστης είχε συνεργούς στο λεωφορείο.
Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε η αστυνομία και τότε οι πόρτες του λεωφορείου άνοιξαν. Η γυναίκα που, τελικά αποδείχτηκε... αστυνομικίνα, παρέδωσε στους αστυνομικούς έναν ύποπτο ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι Ρουμάνος οικονομικός πρόσφυγας.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σπείρα που χτυπά σε λεωφορεία και χώρους στους οποίους συνωστίζεται κόσμος(κινηματογράφοι, θέατρα, μπαρ). Μάλιστα -πάντα σύμφωνα με πληροφορίες- η αστυνομία έχει αναθέσει σε αστυνομικίνες να κινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να εντοπίζουν τους δράστες.
« Αυτή την εβδομάδα διέρρηξαν το σπίτι μου. Αυτή ήταν η τρίτη φορά. Ας γίνει κάτι επιτέλους», δήλωσε αγανακτισμένη η κ. Δ.
«Μένω μόνη μου στη Θεσσαλονίκη. Είμαι φοιτήτρια και φοβάμαι πάρα πολύ. Έχω δει διαρρήκτη να πηδάει από το δεύτερο όροφο πολυκατοικίας και να σηκώνεται σώος και αβλαβής. Κινδυνεύουμε», πρόσθεσε η κ. Σ.
«Μεγαλώσαμε σε μια διαφορετική Θεσσαλονίκη. Χωρίς τέτοια περιστατικά» δήλωσαν απογοητευμένες δύο ηλικιωμένες γυναίκες.
Η αστυνομία εκδίδει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανακοινώσεις για τα μέτρα τα οποία πρέπει να παίρνουν και οι ίδιοι οι πολίτες, όπως για παράδειγμα οι επιβάτες των αστικών λεωφορείων να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις τσέπες όπου μεταφέρουν προσωπικά τους είδη και οι γυναίκες να κρατούν τις τσάντες τους από την πλευρά του πεζοδρομίου, όταν βαδίζουν.

Σχόλια