25χρονος προγραμματιστής κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ϊντερνετ κατηγορούνται 25χρονος προγραμματιστής από τη Θεσσαλονίκη και 49χρονος από τη Λάρισα, διαζευγμένος και πατέρας ενός κοριτσιού 18 ετών.
Πρώτος συνελήφθη ο 49χρονος και, το πρωί της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου 2008, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα αγοράς υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω Διαδυκτίου, και κατοχή υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός δε συνελήφθη, επειδή λίγο πριν την έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του, είχε προλάβει να σβήσει το υλικό, που είχε αγοράσει.
Την υπόθεση ερευνούσε, εδώ και καιρό, το FBI! Οι αμερικανικές αρχές έφθασαν, μέσω Ίντερνετ, στους δράστες και ειδοποίησαν την Ιντερπόλ. Η Ιντερπόλ, με τη σειρά της, ενημέρωσε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και την αντίστοιχη υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Άρχισαν έρευνες στη χώρα μας και εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα να επικοινωνούν με μηνύματα με το διαχειριστή ιστοσελίδας, που μοίραζε παγκοσμίως, με αμοιβή, σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου 2008, έγινε έφοδος αρχικά στο σπίτι του 49χρονου.
Στην κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι. Στο σπίτι του Θεσσαλονικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε εξωτερικοί δίσκοι και δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, από όπου όμως είχε αφαιρέσει το υλικό, το οποίο είχε αγοράσει.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 49χρονος που συνελήφθη είχε δώσει, κατά περιόδους, πάνω από 4.000 ευρώ για να αγοράσει το υλικό παιδικής πορνογραφίας, που βρέθηκε στην κατοχή του.

Σχόλια