Αετονύχης υπόσχονταν εκκλησιαστικά οικόπεδα!

Πριν ακόμη "σκάσει" η υπόθεση με τα οικόπεδα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, κάποιοι είχαν στήσει ολόκληρες μηχανές, σε βάρος -κυρίως- ηλικιωμένων! Όπως προκύπτει, από ανακοίνωση της αστυνομίας, υπόσχονταν... οικόπεδα-φιλέτα, τα οποία υποτίθεται ότι ανήκαν στην εκκλησία και θα τα αντάλλασσαν με άλλα, των υποψηφίων θυμάτων!
Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε μετά από μήνυση 49χρονου κατά αγνώστου. Ο απατεώνας είχε υποσχεθεί στον 49χρονο... εκκλησιαστικό οικόπεδο-φιλέτο και ζητούσε χρήματα για την προκαταβολή!
Κινητοποιήθηκε το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνέλαβε τον -επίσης- 49χρονο δράστη, στο σπίτι του στον Εύοσμο. Μάλιστα κατασχέθηκαν μια ατζέντα με τηλέφωνα θυμάτων, σημειώσεις του δράστη κι ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί με τα θύματά του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 49χρονος δράστης παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος της εκκλησίας ειδικός σε θέματα για την αγοραπωλησία οικοπέδων και πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην Εκκλησία και με διασυνδέσεις με μεγαλοεπιχειρηματίες, καταφέρνοντας να πείσει τον παθόντα για την φερεγγυότητά του και να του αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα αναλάμβανε δημόσια έργα και θα προέβαινε στην αγορά οικοπέδων της Εκκλησίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ευνοϊκή τιμή.
Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και, εναντίον του, ασκήθηκε δίωξη για απάτη.

Σχόλια