Συνέχεια στη δίκη για την "υπόθεση Άλεξ"


Με την κατάθεση της μητέρας του Άλεξ, συνεχίζεται από το πρωί της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2008, στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η δίκη των πέντε ανηλίκων κι ενός 17χρονου για την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου.Η κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κανονικά παρά το γεγονός ότι από το πρωί άρχισε η τετραήμερη πανελλαδική απεργία των δικαστικών υπαλλήλων.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν κάθεται ένας από τους πέντε κατηγορούμενους, ο 14χρονος Βορειοηπειρώτης. Καθώς διαμένει στην Αθήνα, ζήτησε από το δικαστήριο να εμφανίζεται μόνο όταν κρίνεται απαραίτητο.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης συνεχίζουν την υποβολή ερωτήσεων στη μητέρα του 11χρονου, Νατέλα.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 21.10

Η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα Ιγκουϊσάτε, ολοκλήρωσε, το βράδυ της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2008, την κατάθεσή της. Όταν ρωτήθηκε, από τους δικαστές, για την τύχη του μοναχογιού της, φέρεται να υιοθέτησε πλήρως την εκδοχή του επεισοδίου που έγινε στο κέντρο της Βέροιας και οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου -αυτό περιλαμβάνει και το παραπεμπτικό βούλευμα. Έτσι, κατέρρευσαν τα σενάρια περί απαγωγής του παιδιού από κυκλώματα παιδεραστίας.
Η Νατέλα φέρεται να υπέβαλλε αίτημα να κλητευθούν στη δίκη τρεις μάρτυρες τους οποίους χαρακτηρίζει βασικούς. Πρόκειται για το θείο των κατηγορούμενων Ελλήνων ανηλίκων, καθώς όπως προέκυψε από την προανάκριση, ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή για τα γεγονότα της 3ης Φεβρουαρίου, μία καθηγήτρια Μουσικής κι έναν δικηγόρο της Βέροιας. Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, τα συγκεκριμένα άτομα έχουν να συνεισφέρουν στη διαδικασία. Επίσης φέρεται να κατονόμασε τα δύο ανήλικα ελληνόπουλα και τον ανήλικο Ρουμάνο ως «ομάδα κρούσης» της παρέας των πέντε και τον μεγαλύτερο από τα δύο ελληνόπουλα, ως «επικεφαλής της συμμορίας».
Μετά την κατάθεσής της αποχώρησε από την αίθουσα(από την πίσω πόρτα), χωρίς να παρακολουθήσει την επόμενη -δεύτερη- μάρτυρα, μητέρα των δυο ανήλικων Ελληνόπουλων που κατηγορούνται για την υπόθεση. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, δε θα παραβρεθεί, άλλο, στη δίκη.
Η μάνα των δύο ανήλικων επέμεινε -όπως και κατά την προανάκριση- ότι τα δυο παιδιά της «ήταν στο σπίτι και έπαιζαν με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή». Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, αναπάντητο άφησε ερώτημα του δικαστηρίου σχετικά με προανακριτική κατάθεση που φέρεται να έδωσε, σύμφωνα με την οποία ένα από τα παιδιά της τής εκμυστηρεύθηκε το περιστατικό, μία μόλις ημέρα μετά την εξαφάνιση του Άλεξ.
Όσον αφορά τα διαδικαστικά, ο συνήγορος του ανήλικου Αλβανού υποστήριξε ότι μάρτυρες από το συγγενικό περιβάλλον του πελάτη του δέχονται απειλές να διαφοροποιήσουν τις καταθέσεις τους. Έτσι, μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει την προστασία των μαρτύρων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια